eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търсене / Медии / Гледна точка
//Търсене

Онлайн репутацията е все по-важен фактор в бизнеса

В днешно време не е достатъчно да имате блог, в който да споделите последни новини и събития, свързани с Вашата компания. Все повече се засилва влиянието на социалните мрежи, сайтове за споделяне на връзки, снимки и дискусионни платформи.

Представете си, че няколко човека започнат да говорят отрицателно за Вашата компания, за Вашите продукти и услуги. Броят на всички участници в една такава негативна дискусия може да се разрасне неимоверно много за отрицателно време. Това пряко ще рефлектира върху продажбите Ви, върху бизнеса Ви и позиционирането му на пазара.

Онлайн репутацията е ключов елемент от съвременните маркетингови стратегии, чрез които управлявате, защитавате и контролирате положителните и отрицателни мнения в публичното Интернет пространство.

Средствата, чрез които може да се повлиява на Вашата онлайн репутация включват различен набор от похвати, сред които:

  • Коментари и връзки в сайтове за маркиране на новини, като svejo.net, dao.bg
  • Коментари в социалните микроблог платформи – Twitter, edno23.com
  • Коментари и дискусии в социални мрежи като Facebook
  • Споделени снимки във Facebook, Google Picasa, Flickr
  • Споделено видео в Youtube или vbox7
  • Публикувани материали в специално създадени сайтове, чиято цел е да нанесат удар на Вашата репутация
  • Мнения в чужди блогове, форуми или уеб клубове
  • Услуги, свързани с Геолокализацията, като foursquare и Google maps, Google places
Дори, това което сте си писали по Skype или друга чат програма, може да бъде публикувано някъде и да започне образна „война” срещу Вашето име в Интернет.

Трябва да си представите, че всичко което правите или казвате може да се появи в Интернет. Едва тогава ще осъзнаете колко сериозно трябва да се отнасяте към своята марка и продукти.

Дори през последните месеци Google сключиха съдружие с Twitter, чрез което показват резултати от социалната мрежа директно в търсачката. Същото се случва и с дискусиите, които се създават във Facebook страниците.

Но какво означава казаното всичко по-горе ?

Означава, че ако някой търси информация за Вашата фирма или продукти в търсачките, то той ще попадне на всички негативни коментари, които се намират в Интернет пространството и ще си създаде определено мнение за Вас. Отрицателната онлайн репутация може да убие Вашият бизнес, като сведе до минимум потенциалните Ви клиенти или да не Ви предостави възможност да се защитите в публичното пространство.

Положителната репутация отвръща на удара!

Разбира се има методи и средства, чрез които да преборите негативните коментари и репутация в Интернет пространството.

На първо място - бъдете проактивни и се интересувайте какво пишат за Вас и Вашата компания в глобалното пространство!

Не публикувайте материали или коментари, които могат да донесат отрицателно въздействие върху Вашата репутация. Прегледайте и помислете добре, преди да напишете някоя статия във фирменият уеб блог или сайт. Наблюдавайте търсачките и социалните мрежи за изказвания, свързани с Вашата фирма или продукти. Вземете незабавно участие там, като по никакъв начин не атакувайте участниците. Дръжте се любезно и миролюбиво, защото в противен случай рискувате да задълбочите негативните коментари.

Следете социалните мрежи и ако някой приятел е публикувал неподходяща Ваша снимка, като Ви е споменал там, помолете го да я изтрие.

Най-важното условие, когато се опитвате да подобрите Вашата онлайн репутация е да гледате на всяка една тема, статия или коментар в уеб сайтовете като на бизнес кореспонденция. Бъдете позитивно настроени и се отнесете професионално към всеки един материал, независимо колко негативен е той.


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент