eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Финанси / Новини
//Търговия и продажби

IBM купува Trusteer, ще създава лаборатория по киберсигурност

IBM купува Trusteer, ще създава лаборатория по киберсигурност
IBM придобива компанията за сигурност Trusteer като част от формирането на лаборатория по сигурност, фокусирана върху сигурността при мобилните технологии и приложения, борбата с измамите и откриването на зловреден софтуер.

Trusteer е частна компания, създадена през 2006 година с офиси в Бостън, САЩ и Тел Авив, Израел. Седем от десетте най-големи банки в Щатите и девет от десетте най-големи банки във Великобритания използват софтуера на Trusteer за сканиране за зловреден софтуер и защита срещу финансови измами. От компанията споделят, че са се фокусирали върху отриването на проблеми, които традиционният софтуер за сигурност може да пропусне.

Споразумението за придобиване на Trusteer ще добави решенията за сигурност на компанията към настоящото портфолио на IBM.

В изявление от IBM съобщават, че технологичният гигант планира да сформира софтуерна лаборатория по киберсигурност в Израел, в която да работят 200 изследователи и разработчици от Trusteer и IBM. Лабораторията ще е фокусирана върху създаването на решения за сигурността при мобилните технологии и приложения, борбата с измамите и откриването на зловреден софтуер и финансови престъпления.

Очаква се сделката по придобиването на Trusteer да завърши през третото тримесечие на 2013 година.

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент