eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Мобайл / Медии / Новини
//Мобайл

Google Maps вече показва няколко маршрута на една страница

Google Maps вече показва няколко маршрута на една страница
Новата версия на Google Maps продължава да представя впечатляващи нови подобрения и сега вече има възможност да показва няколко маршрута на една страница, когато планирате пътуване.

Когато потребителите търсят посоката, чрез въвеждане на отправна точка и дестинация , те могат да продължават да добавят дестинации на картата , без да губят от поглед оригиналния си маршрут. Тази новина беше обявена от Google в техния блог, в сряда . По време на тестването на функцията, броят на дестинациите, които могат да се показват на една страница са поне девет.

При добавянето на всяка нова дестинация, изгледа на картата автоматично се оразмерява така, че да можете да прегледате всички дестинации на една страница. Нещо повече - реда на показването на различните дестинации може да се настрои да предлага различни варианти по отношение на време и пробег - пеш, с велосипед , кола или градски транспорт .

След като потребителят навлезе в съответната дестинация , ще забележи поредица от снимки в дъното на картата, която предлага разглеждане на някои от избраните места. Но снимките не са само за гледане - ако преместите курсора над една от тях, ще забележите сива линия на картата, която показва кога е направена снимката. Това дава малко повече контекст при пътуване на непознат терен.

Още едно практическо допълнение към новата версия на Google Maps е функцията  "предстоящи събития". Потребители просто могат да въведат името на дестинацията, заедно със своето местоположение и ще намерят падащ списък на предстоящи събития, планирани за това конкретно място.

В момента тези функции са достъпни само на английски за потребителите в САЩ , но тъй като те пускат тези подобрения в световен мащаб с течение на времето, обиколките из непознати дестинации по целия ​​свят ( както и в нашата собствена ) - ще стават много по-лесно, а вероятно и много по-забавно.

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент