eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Финанси / Новини
//Търговия и продажби

Какво ще стане ако Apple купят eBay

Какво ще стане ако Apple купят eBay
Какво ако това се случи? Нека поставим шапката на спекулациите за секунда и се замислим, какво би станало ако Apple купят eBay? Този въпрос си задава бившият шеф на Apple, който смята, че това би променило завинаги онлайн пазаруването.

Джон Скъли, който управлява Apple в продължение на десетилетие, замествайки Стив Джобс, смята че iPhone и Ipad могат да направят големи нововъведения като вложат голям набор от средствата, които притежават в компания с голямо име.

Като например, Скъли твърди, че ако eBay и PayPal се комбинират с Passbook и технологиятa за разпознаване на пръстови отпечатъци на iPhone 5S, това ще промени целия пейзаж на електронната търговия по света.

Apple никога не са правили голямо придобиване, тъй като до сега са предпочитали да купуват малки компании със свои иновативни технологии, които могат гиганта може да абсорбира изцяло. Но Скъли вижда голямата покупка като потенциална алтернатива на предложенията от Карл Айкан от Wall Street, който иска Apple да похарчат милиардите си, за изкупуване обратно на своите акциите от акционерите си.

Скъли просто представя идеите си тук, но неговата теория е, че Apple могат да направят голям скок в областта на иновациите, като обедини усилия с друго голямо име, вместо да добавя още джаджи - с други думи, да направят нещо по-голямо, отколкото "простото въвеждане на телевизионен пакет. "

eBay правят приходи от 14 млрд. долара на година. Тяхната пазарна капитализация т.е. общата стойност на техните акции по днешните цени на акции е $ 70.5bn.

Скъли бил убеден да напусне Pepsi и да се присъедини към Apple през 1983 г, когато Стив Джобс го пита: "Искаш ли да продаваш захаросана вода до края на живота си или искаш да дойдеш с мен и да промениш света?" Едва две години по-късно Джобс е изгонен от Скъли и се завръща чак, когато Скъли напуска компанията.


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент