eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Правила и регулация / Новини
//Търговия и продажби

Ирландия променя данъчните си закони след спора с Apple

Ирландия променя данъчните си закони след спора с Apple
Министърът на Финансите в Ирландия, Майкъл Нуунън, обеща да промени закона за корпоративно облагане, в резултат на зачестилите спорове за това как американските компании се възползват от по-ниските данъци в Ирландия.

"Ще променим закона, за да не могат чуждестранните компании да са без статут от гледна точка на данъчното си облагане" споделя Нуунън. "Ирландия иска да е част от глобалното разрешение на данъчната ситуация, вместо част от проблема" продължава той.

Apple отвориха клон в Корк, който не се управлява или притежава във Ирландия и така не плаща данъци там. В същото време не се води данъчно задължен и в САЩ, тъй като се намира в Ирландия.

Други компании използват авторски възнаграждения, за да намалят данъците си. LinkedIn изплаща възнаграждения за авторски права към единица в Ирландия, която е данъчно задължена в Isle of Men.

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент