eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Реклама / Медии / Новини
//Реклама

Samsung плаща на хора да пишат отрицателни отзиви за HTC

Samsung плаща на хора да пишат отрицателни отзиви за HTC
Никога не сте помисляли, че Samsung ще използва незаконна помощ за борба със своите конкуренти HTC. Все пак Samsung са гиганти в смартфон индустрията, които контролират почти една трета от световния пазар, докато HTC претърпяха драматичен спад на пазарния си дял и цената на акциите преди време.

Но ръководителите на Samsung в Тайван - страната, от която произхожда HTC, са толкова притеснени от конкуренцията, че наемат студенти през април да пишат анонимни коментари в уеб пространството, възхваляващи Samsung и презиращи HTC. В отговор , Комисията на лоялна търговия на Тайван плесна шамар на Samsung с глоба от 10 милиона тайвански долара (около 341 300 американски долара ) в четвъртък , заедно с по-малка глоба за две от техните маркетингови агенции. " Това е първият по рода си случай в Тайван, в който компания укрива себе си, атакувайки съперник", съобщава говорителят на Комисията Сун Лих-Чун. Samsung също така са обвинени в предлагане на плащания на разработчиците на Android, които в замяна да дават положителни отзиви за инициативите на компанията.

Практиката наречена "astroturfing" (наречена така, защото е предназначена да изглежда сякаш представя масовото мнение на хората) със сигурност не е непозната в света на политиката и бизнеса. Ню Йоркския генерален щатски прокурор наскоро въведе глоби от 350 хил. долара срещу фирми, на които е било платено да пишат фалшиви онлайн мнения в сайтове като Yelp например. Неизвестното в случая е защо Samsung смятат, че трябва да влязат в подобна задкулисна борба срещу някогашния си смартфон съперник, който в момента се бори да се задържи на повърхността, включително и на родната си земя.

HTC нямат нужда от помощ в подготвянето на собствения си спад, въпреки че проблемите на компанията нямат нищо общо с потребителското мнение за тях. Отзивите на клиентите за така известният лъскав метален дизайн на HTC One и висок клас характеристики са изключително добри. Проблемите на компанията по-скоро са в сферата на логистиката и доведоха до забавянето на доставките им, които притъпиха въздействието преди старта на кампанията.


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент