eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Мобайл / Потребителски стоки / Новини
//Мобайл

Apple продължават да копират Samsung - ще изкарват екстра-голям iPhone с усъвършенствани сензори и извит екран

Apple продължават да копират Samsung - ще изкарват екстра-голям iPhone с усъвършенствани сензори и извит екран
Неназован източник разказва, че Apple работят върху създаването на два вида телефони с голям дисплей и заоблен екран с подобрени сензори, които могат да разпознават различни нива на натиск.

Телефоните ще имат дисплей от 4,7 или 5,5 инча по диагонал, в сравнение с настоящия iPhone 5, чиито дисплей е едва 4 инча.

Чувствителността към различни нива на натиск е най-интересната функционалност до момента, тъй като това ще ви позволи да пишете бележки с пръст или с писалка, да правите дебели или тънки линии, в зависимост от това колко силно натискате екрана. Това може да Ви звучи като дребен детайл, но е една от малкото прищявки, които правят писането върху екрана много по-реалистично и функционално.

Интересното е, че Samsung са далеч пред Apple в това отношение. Тяхната серия телефони Galaxy Note, които за първи път излязоха на пазара в края на 2011 г., са с големи екрани, които са чувствителни към различни нива на натиск. Въпреки, че първоначално бяха подигравани заради гигантските си размери, Galaxy Note е на път да се превърне в един от най-успешните модели на Samsung.

Първият Galaxy Note имаше 5,3-инчов екран, a последния модел от серията - Galaxy Note III, има 5.7-инчов екран.

Mалко по-неясна е каква ще бъде ползата от извития екран. Последният главен изпълнителен директор на Apple - Стив Джобс имаше мания към извитите стъкла, което ясно се вижда в новaта централа на Apple в Купертино, чийто дизайн наподобява космически кораб. Слухове за пускане на iPhone с извит стъклен екран датират от 2011 година, а още повече, че Apple държат патент за извит екран още от 2012 г. Но тук обаче, Samsung са първи на пазара, с току-що пуснатият модел Galaxy Round, който е с извит стъклен екран - с каква цел, не сме е сигурно все още.

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент