eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Финанси / Новини
//Търговия и продажби

Университет в Кипър е първият в света, позволяващ на студентите да плащат учебни такси с Bitcoin

Университет в Кипър е първият в света, позволяващ  на студентите да плащат учебни такси с Bitcoin
Bitcoin превзе целия свят и вече се насочва дори към образователната система.

Университетът на Никозия (UNic) - частен университет в Кипър с повече от 5000 студенти, стана първият акредитиран университет в света, който приема виртуална валута. Университетът обяви, че ще позволи на студентите да плащат таксите си за обучение с Bitcoin от тази пролет, посредством техния финансов офис или през онлайн услуга за продажби.

Големите колебания на Bitcoin вероятно правят валутата не много подходяща за плащане на стоки, но голямата крачка на UNic ще помогне за облекчаване на болката, заради големите трансгранични плащания, които международните студенти трябва да направят.

UNic не се задоволява само с приемане на Bitcoin. Те обявиха, че ще пуснат първата по рода си Магистърска програма по дигитална валута през пролетта и също така предложиха на правителството на Кипър да се разработи рамка за развитие на Кипър като център за Bitcoin търговия, плащания и банково дело.

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент