eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Потребителски стоки / Новини
//Търговия и продажби

Microsoft трябва да се притеснява от Google

Microsoft трябва да се притеснява от Google

Точно преди началото на празниците Microsoft пусна своята Fud машина и стартира следващия етап от кампанията си " anti - Google Scroogled " предходната седмица. Този път целта на компанията е Chromebooks, евтините лаптопи на Google с ChromeOS операционна система, web-centric. Защo Microsoft са толкова притеснения за Chromebooks? - Защото може да разпознава писане на стена.

За голяма част от масовите потребители операционната система става все по-ненадежна. Въпреки че Chromebooks не е предназначен за масовият потребител той започва да набира голяма популярност в ниския клас лаптопи.

Непревържениците на Chromebook ще се съгласят че няма как да се направи забележка към продукта. Все пак кой ще иска лаптоп, с който ще може само да сърфира в интернет? Кой ще си купи такъв лаптоп?

Докато повечето хора си мислят че Chromebooks не може да прави нищо друго, освен да достъпва в интернет и не са истински лаптопи (слух пуснат от Microsoft), мълвата бързо започва да се размива и Microsoft стартира кампанията FUD.

Microsoft  искат да наложат идеята че с Chromebooks не може да се прави нищо,  когато сме извън линия. Вярно е,  че Chromebooks е много по-пълноценен,  когато се използва online, но никой не Ви спира да играете Angry Birds,  докато се извън линия.

Google ще бъдат повече от щастливи,  ако изтеглите играта от техния Chrome Web Store и я играете offline.

Все повече ChromeOS приложения работят по този начин, което е страхотно. Ако се замислите какво още му трябва на един лаптоп в тези дни? Освен при необходимист от Photoshop или някоя от CAD системите,  софтуера,  използван на лаптопа Ви,  е Вашият интернет browser.

На този етап Google и Chromebook изглежда че обмислят дългосрочни отношения. Google намери атрактивна ниша за новите си устройства - областта на образованието.

Възможностите на първата версия на ChromeOS бяха много ограничени. Откакто Google започна да добавя все повече windows приложения, Chromebooks започна да набира все по-голяма популярност сред  масовия потребител. Пилотната версия стартира преди три години. По това време Chromebooks е точно това което Microsoft описват, едно малко устройство на което може само да достъпите в интернет и е с ужасен  touchpad.

Днес това е много способен лаптоп, който предлага гама от приложения за масовия потребител. Продуктът може да се превърне в истинско предизвикателство за Windows, особенно когато web приложенията набират все по-голяма популярност.


Мнения на хора

Източник: тук 


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент