eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Финанси / Новини
//Търговия и продажби

Pinterest купува VisualGraph за придобиване на ноу-хау

Pinterest купува VisualGraph за придобиване на ноу-хау
Pinterest придобиха новосъздадената компания VisualGraph, чийто ключов инженер първоначално работи за Google по техните програми за търсене на изображения.

Условията на сделката не са оповестени, но за нея се знае едно: тя е по-скоро за придобиване на талант и умения, които могат да помогнат на Pinterest търсачката за изображения, отколкото за придобиване на самия бизнес.

Кевин Джинг основава VisualGraph миналата година. Стартъпа е насочен към откриване на елементи в изображенията и свързване на изображенията едно с друго, така че потребителите да могат да откриват групи от изображения, които са им интересни. Джинг описва VisualGraph като "клауд-базирана платформа за визуално пазаруване" на личната си страница. Сайтът им не посочва дали VisualGraph имат някакви клиенти.

Джинг става известен с работата си в Google, по откриването на изображения с неподходящо за деца съдържание и също с функцията Google Image Swirl, която  групира изображенията по категории.

Другият служител от VisualGraph е Дейвид Лиу, който се присъединява да помогне на Кевин Джинг в разработването на магистърската му теза от университета Станфорд.

Двамата в момента са на чело на Pinterest екипа за търсене на изображения, работейки в централата им в Сан Франциско.

Според последни източници, VisualGraph ще помогне на Pinterest в изграждането на по-добра технология за разбиране на потребителското търсене, която ще им помогне по-лесно да откриват изображенията, които харесват.

Източник: www.venturebeat.com

За пълната статия кликнете тук.

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент