eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Интернет ТВ / Правила и регулация / Новини
//Интернет ТВ

Чуждестранни фирми бягат от САЩ Клауд услуги

Чуждестранни фирми бягат от САЩ Клауд услуги
Още едно доказателство, че скандалът с наблюдение НСА се отразява на ИТ индустрията САЩ дойде в петък с публикуването на проучване, проведено за канадски уеб хостинг и доставчик на облачни услуги Peer1 Hosting. 

64% от 300 от анкетираните хора се надяват да преместят базите си данни от U.S базирани cloud доставчици към съответните локални доставчици. Този отлив се очаква да се наблюдава през следващите 5 години. 51% от потребителите предпочитат да пренесат данните към техните локални доставчици. 

Скандалът с Националната агенция по сигурността в САЩ накара 25% от Канадските потребители да се пренасочат към локални доставчици.

"Ние ще сме много доволни ако са само 25% ". Това твърдение е на Daniel Castro старши аналитик във фондация на информационните технологии и иновациите, заяви E -Commerce Times. 

Този процент е вероятно да нарасне , прогнозира Castro.

"Малкият бизнес не представлява голяма част от пазара". От друга страна те са по гъвкави и не се налага дълъг период от време за взимане на съответно решение. 

Още за проучването.

В рамките на анкетираните са били 300 фирми с до 250 служители. 51% от тях съхраняват данните си в САЩ. 

Изследването е проведено през есента на 2013 година. Участниците са стриктно подбрани, като се налага проверка на количеството персонал, извършвана е проверка за позицията в съответната фирма, компанията да е аутсорсвала поне някой от услугите си към трети лица.

Била е извършена и проверка на кандидатите, за това дали са наясно със действащото законодателство в САЩ.

По-подробно със статията може да се запознаете тук 


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент