eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Потребителски стоки / Новини
//Търговия и продажби

Google купува Nest

Google купува Nest
В понеделник Google обяви закупуването на Nest за 3,2 милиарда US долара. Сделката може да направи значителен пробив в пазарната ниша на "интелигентния дом".

От самото си основаване, през 2010г., Nest са започнали развиването на интелигентни датчици за дим, както и самообучаващи се термостати. Разработките са направени за повишаване енергийната ефективност на домакинството. 

Zeus Kerravala, главен анализатор в ZK Research заяви "Докато Google бяха фокусирали вниманието си върху интелигентните коли, устройства, телефони и т.н., което няма никаква връзка с интелигентния дом..." "Сега те правят това, доколкото  Nest им дава възможност".

Вървейки напред Nest ще запази своята идентичност, но с финансовата помощта на Google, ще спомогне по-бързото изграждане, разпространение и внедряване на системата. Google ще вкарат системата в средното домакинство по цял свят според основателят  Tony Fadell.

По-подробен видео материал може да намерите тук

Може да се запознаете със статията тук


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент