eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Aвто / Новини
//Търговия и продажби

Google придобива лондонската DeepMind $400 млн.

Google придобива лондонската DeepMind $400 млн.

След поредица от подобни придобивания, Google обявиха че са на път да купят компанията DeepMind, която e заета с разработки на изкуствен интелект.

Ако трябва да вярваме на Re/code, следката ще бъде на стойност $400 млн., но TechCrunch посочват още по-голяма сума. Лондонската DeepMind, която може да бъде открита на deepmind.com е описана като "острие на изскуствения интелект", съчетаващо в себе си най-добрите техники от машинното инженерство и системната неврофизика, с които може да бъде построен мощен алгоритъм.

Един от съоснователите на DeepMind е неврологът Демис Хасабис, които също така е завършен играч на шах и дизайнер на игри.

Google купи осем подобни компании, занимаващи се с роботика, само през последната една година, сред които бяха Boston Dynamics и Nest. В инвестиционната хронология на Google, изуствено създаденият интелект не е нещо ново, като до сега знаем за няколко проекта, включително автомобили с пълен автопилот. Внимание получава не само софтуерът, който става все по-прецизен, но и хардуерната част.

На страницата на Re/Code може да бъде намерена информация, според която към днешна дата около 50 човека работят за DeepMind, а инвестициите възлизат на повече от $50 млн.

 

 

 

 


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент