eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Мобайл / Финанси / Новини
//Мобайл

Apple въвежда патент за плащане чрез пръстов отпечатък

Apple въвежда патент за плащане чрез пръстов отпечатък


Добре дошли в бъдещето, където банкноти и монети вече няма и можете да купувате стоки и услуги с едно докосване на палеца си.

След като обявиха финансовите си резултати, който въпреки, че надминаха очакванията, показаха недостатъчни продажби на новите модели iPhone, с последните си коментари пред медиите изпълнителният директор на Apple, Тим Кук пусна следващата бомба с часовников механизъм, която може да взриви пазара.

Изглежда Apple отново ще щурмуват с нещо ново и този път не става дума за поредния модел смартфон, а за нови крачки в сферата на услугите и по-точно - на пазара на мобилните и онлайн плащания.

Кук сподели, че сензорното разпознаване на пръстови отпечатъци, което беше дискутирано доста противоречиво след като продажбите на iPhone 5s стартираха миналата година, всъщност може да бъде стъпка към ново начинание за компанията.

Потребителите използващи пръстовото ID разпознаване на отпечатъци за да купуват дигитални продукти като музика, филми и приложения от виртуалния магазин на Аpple, реагират положително на тази технология. Това води до следващата логична крачка - пръстовият ID подпис да служи за онлайн купуване на реални стоки от търговците в магазинната мрежа. Все повече се доближаваме до деня, в който физическата наличност на пари ще бъде напълно излишна, и копюрите, който познаваме днес, ще бъдат заменени от валути като Bitcoin.

Това, което до скоро се е смятало за sci-fi концепция, навлиза активно в нормалното ни ежедневие (в този ред на мисли, Google Glass имат с какво да се похвалят).

Въпреки, че борсата не реагира добре на финансовите отчети на Apple за 2013г., американската компания тепърва ще се радва на добри резултати. След като договорът с китайския телко гигант China Mobile влезе в сила, "ябълките" не могат да се оплачат от липса на търсене и печалби.

В PayPal със сигуност ще настане паника в определен момент. Първо Stripe и Twitter обявиха, че започват съвместно сътрудничество за да интегрират система за плащания чрез tweet-ове, а сега Apple може да нахлуят на пазара, който до сега беше доминиран от компанията собственост на eBay.

 

 


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент