eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Социални медии / Медии / Новини
//Социални медии

Още компании искат да се приъединят към експеримента на Facebook за open-source информационни центрове

Още компании искат да се приъединят към експеримента на Facebook за open-source информационни центрове
Още компании искат да се присъединят към експеримента на Facebook за open-source информационни центрове

Визията на Facebook за информационни центрове с отворен код започва да звучи все по-малко налудничава след като тази идея беше представена още и на Open Compute Project Summit в Сан Хосе вчера.

Сякаш беше вчера, когато Facebook  разтърсиха света на информационните технологии с включването си в проекта Open Compute Project (OCP) и решението си да пуснат дизайна на различни части от своите дата центрове да бъдат видими за останалия свят. Това беше през 2011г.

От този момент нататък тази идея бързо набра инерция. Големите доставчици се обединяват бързо около нея и включват като партньори.

И тази тенденция ще продължи, ако се съди по всички лекции изнесени по време на Петата среща на OCP, която започна вчера. Колкото повече компании започват да подкрепят тази инициатива на OCP, толкова повече търсенето расте. Все по-голям брой предприятия стартират своите приложения на принципа на OCP. В същото време, Facebook дърпат напред идеята чрез нови вълни от оптимизиран хардуер, които биха могли евентуално да разпространят чрез OCP в бъдеще.

Още по тази тема можете да намерите тук.

Източник: www.venturebeat.com

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент