eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Интернет ТВ / Правила и регулация / Новини
//Интернет ТВ

Холандски съд вдига забраната на Pirate Bay, поради доказана `неефективност`

Холандски съд вдига забраната на Pirate Bay, поради доказана `неефективност`
The Pirate Bay е отново широко достъпен, благодарение на решението на апелативният съд в Холандия. Съдът постанови че интернет доставчиците не трябва да блокират IP адресите, свързани със сайта. 

Апелатвният съд в Хага  постанови че блокирането на IP адреси е невъзможно за прилагане, защото потребителите могат да скриват адресите си или да използват други.

The Pirate Bay е P2P сайт, един от най-големите BitTorrent тракери в света , който свързва потребителите на музика, филми и друго съдържание на компютрите с други потребители.
През 2011 година антипиратската фондация BREIN подаде иск в съда срещу сайта и неговите собственици. Искът е бил отправен към Холандкия съд, с цел ISPs да забранят употребата на сайта. Делото е спечелено през 2012 година и ISPs са забранили достъпът да сайта, под заплахата от строги санкции на потребителите.

Въпреки това, потребителите са в състояние да използват различни начини за заобикаляне на блоковете, което наложи доставчиците на интернет услуги да подадът нов иск в съда.
Съдът взе единодушно решение, че интернет доставчиците не са в състояние да контролират достъпа до сайта. 

BREIN могат да обжалват решението на съда.

Видео материал може да намерите тук

По-подробно може да се запознаете със статията тук

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент