eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търсене / Финанси / Новини
//Търсене

Силиконовата долина инвестира 4,5 млн. долара в Enigma- Big Data стартъп от Мароко

Силиконовата долина инвестира 4,5 млн. долара в Enigma- Big Data стартъп от Мароко

Изглежда съдбата е благосклонна към мароканската стартъп компания Enigma, която миналата седмица обяви, че се намира в кръг А на финансиране, водено от Comcast Ventures, със съвместно участие от страна на American Express Ventures, Crosslink Capital и The New York Times Company. Общият размер на инвестицията е 4,5 млн. щатски долара.

"Big data" компанията спечели престижното първо място на миналогодишния TechCrunch Disrupt 2013, който се проведе в Сан Франциско, a президентът Барак Обама дори и посвети tweet.

Това беше напълно достатъчно и Enigma успя да привлече погледите на големите играчи от Силиконовата долина.

Обемът от данни в света расте с всеки изминал час, но тази информация често е недостъпна, защото не е лесно да бъде намерена. Или е твърде разпръсната из интернет и офлайн, или просто количеството и е прекалено голямо за да се обработи. Появявайки се като лектор на TEDxCasablanca, Хичам Оудхири - основател на Enigma казва: "Big data = too much data."

Enigma събира всички тези данни и ги обобщава в платформа за търсене, помагайки ни да разберем по-добре света, в който живеем. Компанията цели да бъде основна помощ за журналисти, консултанти, банки и учени, който биха могли да вземат възможно най-информирани решения в работата си.


 


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент