eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Мобайл / Правила и регулация / Новини
//Мобайл

Мобилна сигурност

Мобилна сигурност
Федералните служители бързо са станали силни привърженици на мобилни устройства.В едно скорошно проучване, 90 на сто от държавните служители са заявили, че използват най-малко едно мобилно устройство - преносим компютър, смартфон или таблет - с цел работа.

Резултатите от проучване на Mobile Work Exchange показват, че малко от тях са запознати с подходящите мерки за сигурност и ги прилагат. 

Резултатите показват, че Федералните служители практикуват потенциално опасно поведение.

Само 11 на 100 от анкетираните служители напълно спазват мобилните портоколи за сигурност, докато 48% са били предпазливи за сигурността, но все ощо остават някои вредни навици за коригиране. Според изследването оставащите 41% от анкетираните подлагат себе си и техните устройства на риск.

Сред опасенията, отразени в проучването са, че  31 на 100 от анкетираните федерални служители използва публичен WiFi интернет достъп за работни задачи, 52% от анкетираните не могат да използват  многофакторна автентификация или криптиране на данните, както и, че 25 на 100 не успяват да използват пароли за мобилни устройства с цел работа.

Други мерки за сигурност, 15 на 100 от анкетираните казват че са изтеглили приложение което не е свързано с тяхните работни задължения на устройствата с които работят, 10% от анкетираните признават че си позволяват да отворят съобщение или email от непознат получател.

Само половината от анкетираните са заявили, че тяхната агенция изисква служителите да предприемат редовни обучения, свързани със сигурността на мобилните устройства. Много Служителите съобщават, че техните агенции не им осигуряват дори писмена информация на мобилна сигурност.

По-подробно със статията може да се запознаете тук 


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент