eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Потребителски стоки / Новини
//Търговия и продажби

Microsoft се подготвят за "Интернет на нещата"

Microsoft се подготвят за "Интернет на нещата"
Какво ли имат Microsoft в предвид, относно "интернет на нещата" ? Това е първият въпрос, който ни идва наум след новината, че технологичния гигант внася подобрения в своя екип, работещ по "интернет на нещата"

Репорт на ZDNet показва, че екипа, познат като Microsoft Embedded, изглежда ще разшири своя кръгозор извън досегашния си фокус от предприятия и промишлени клиенти с включване на крайните потребители. Научно-изследователска компания в този сектор наречена IDC прогнозира, че ще достигнат приходи от 8,9 трильона долара до 2020г. Доказателство за това е изместването на бившия Embedded екип от сървъра в групата на Windows към подразделението за операционни системи. Жокери също идват и от LinkedIn профилите на няколко нови членове на този екип, включително  програмния директор ръководещ екипа за "интернет на нещата" - Стийв Тейшейра.

Той отбелязва в своя обновен профил, че ролята на неговия екип е да разработва софтуер в стил "интернет на нещата" за индустриални устройства с марката, автомобили, битова електроника и др.

Този разширен кръгозор не е изненадващ, тъй като с новия главен изпълнителен директор налице, "интернет на нещата" може да получи много по-голямо внимание от страна на Microsoft.

Повече подробности по темата четете тук.

Източник: www.venturebeat.com

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент