eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Мобайл / Пътуване и туризъм / Новини
//Мобайл

Френските таксиметрови шофьори продължават войната за "равни права" с Uber

Френските таксиметрови шофьори продължават войната за "равни права" с Uber
Това, което се случва във Франция последните няколко месеца може да се нарече великата френска авто революция. До колко са основателни исканията на протестиращите таксиметрови шофьори, не е съвсем ясно.

Франция - една от държавите с най-висока данъчна тежест, където настана истинска суматоха при въвеждането на данък върху богатството в размер на 75%, което дори накара някои известни милионери да се откажат от гражданството си. 

Счупени прозорци, ритане на гуми и калници - това се случи през Януари, когато таксиметровите шофьори нападнаха две от колите на компанията Uber, в присъствието на шофьорa и клиентa, които след инцидента заявиха, че по-скоро са шокирани от агресията срещу тях, отколкото са ранени или пострадали. 

И, всъщност можем ли да дефинираме истинския проблем? Услугите които Uber предлага са качествени, бързи и на добра цена. Не е ли това формулата за успех и защо трябва да бъдат удовлетворени такситата и техните профсъюзи, ограничавайки достъпа на негово величество клиента до максимално високо качество  на услугите на пазарно определена цена. 

Ако можете да поръчате превоза си чрез мобилно приложение и смартфон, да се възползвате от комфортни автомобили и възпитани, професионални шофьори, вие бихте ли се качили в поредното мръсно такси? 

Протестите започнаха след като френските власти не приеха предложението за 15 минути изчакване преди кола на Uber да се отправи към адреса на поръчката. Това, по някакъв странен начин изглежда справедливо в очите на таксиметровите шофьори. Само, за справка - колите на Uber в Париж са едва 200 на брой. 

Подобен казус се разигра и във Ванкувър, Канада, като исканията са дори по-дръзки - 1 час изчакване преди поемане на поръчка. Т.е, ако желаете да поръчате Uber, вместо традиционно такси, трябва да направите заявката си поне час по-рано, за да бъде изпълнена навреме. Само на мен ли ми звучи прекалено абсурдно? 

Дори не става ясно, какво следва, ако клиента не желае да използва никоя от таксиметровите компании, а вместо това предпочита да поръча единствено кола на Uber. 

Накратко, таксиметровите шофьори изискват френската държава да регулира пазара и да създаде "равни права" и условия на труд. Това изкривено разбиране за "равенство" и "права" е единствено и само в полза на таксиметровия бранш, който очевидно отказва да се модернизира и да следва тенденциите в потребителското търсене.

Официалната позиция на компанията, след инцидента в Париж гласи:

"Uber остро осъжда инцидентa тази сутрин, когато двама потребители на нашите услуги и техните шофьори бяха изправени пред тежко насилие."

"Първо, щастливи сме, че всички замесени са добре. Това, че шофьорите на таксита са избрали да използват насилие е неприемливо, а решението да предприемат действия е тяхна воля. Въпреки това, парижани също имат право на избор, когато става дума за придвижване в града им, и днешният инцидент със сигурност няма да изкуши гражданите да използват традиционните таксита за следващото им пътуване. "

Към момента, Uber имат коли в 26 държави и общо 50 града, а експанзията им продължава. 

Галерия
Uber pic.jpg

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент