eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търговия и продажби / Финанси / Новини
//Търговия и продажби

Tableau планира да събере 345 млн. долара чрез ново предлагане на акции

Tableau планира да събере 345 млн. долара чрез ново предлагане на акции
Компанията за визуализация на данн Tableau Software се опитва да усвои една голяма сума пари.

Десет месеца след изключително успешното първично публично предлагане на стойност 254 млн. долара, базираната в Сиатъл и Вашингтон софтуерна компания възнамерява да събере още 345 милиона долара от ново публично предлагане на акции, според Комисията по ценните книжа и фондовите борси.

Мисията на Tableau е да помогне на хората да "виждат и разбират данните". Компанията предлага продукти, които дори технически неграмотен човек може да използва за създаване на обхватни, интерактивни графики и симулации на базата на необработени данни.

Компанията пише, че възнамерява да използва нетните приходи за "оборотен капитал, продажбени и маркетингови дейности, също така за общи и административни задължения и за капиталови разходи". Tableau споменава също за придобиване като потенциална възможност за използване на парите, въпреки че те никога не са придобивали друго дружество в своята 11-годишна история.

Компанията има около 252 млн. долара резерви в края на миналата година. Те също така отчетоха 7.1 милиона щатски долара нетна печалба за 2013 г., в сравнение с тази от 2012 година (1,4 млн.).

Goldman Sachs и Morgan Stanley водят новото предлагане на акциите на фирмата, които се търгуват на Нюйоркската фондова борса под борсовия символ "DATA".

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент