eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Интернет ТВ / Правила и регулация / Новини
//Интернет ТВ

Как Google използват базата си от данни за борба с трафика на хора

Как Google използват базата си от данни за борба с трафика на хора
Google Ideas с нов подход базиран на науката за данните, с цел разобличаването и борба със сенчести области като трафик на хора и нарко кръгове. Но това се оказва голямо предизвикателство, тъй като данните за тези престъпни начинания са почти винаги неуловими.

Google основа базирания в Ню Йорк изследователски център Google Ideas през 2010 г., за да прилагат технологични решения на глобални въпроси. Оттогава организацията е използвала данни като ресурс за борба с тези незаконни дейности, казва продуктовия мениджър на Google Ideas Джъстин Кослин на конференция в сряда.

Голям набор от важна информация стои заключена в сводки и обчинителните актове на правосъдните системи в целия свят. Обединени в едно тези архиви могат да помогнат на следователите да извадят значителни заключения за формите и дейността на различни престъпни групировки. Но тази информация не е особено достъпна, защото голяма част от архивите се съхраняват от местни съдилища без връзка с широки федерални или международни ресурси.

Google Ideas работят съвместно с Organized Crime and Corruption Reporting Project, за да разработят т.нар.  "разследващо табло" - онлайн портал с достъп до различни публични регистри по целия свят, което прави по-лесно извършването на трансгранични разследвания.За пълната статия кликнете тук.

Източник: www.venturebeat.com

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент