eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Търсене / Правила и регулация / Новини
//Търсене

Watson системата на IBM ще помага в генетични изследвания

Watson системата на IBM ще помага в генетични изследвания

IBM ще съдействат на "Центъра за генетични изследвания" в Ню Йорк, помагайки в борбата с определен вид рак на мозъка.

Cloud системата Watson ще бъде използвана при разработването на лечение за най-честата форма на мозъчен тумор - глиобластома.

Този вид рак е много агресивен, и причинява приблизително 13 000 смъртни случая само в САЩ всяка година. Глиобластомът изисква химиотерапия, радиация и хирургическо лечение.

Watson ще бъде използван за ДНК проследяване на проведеното лечение и постигнатите резултати. По този начин ще се достигне до систематизиране на най-добрите начини за третиране на тумора.

Времето, за което Watson компютърът ще успее да обработи огромните потоци от данни ще улесни значително определянето на правилно лечение за конкретния пациент, възможно най-бързо.

Например, ако Watson открие генетична зависимост между левкимията у даден пациент и кожния меланом, то лекарствата за меланом могат да помогнат за успешен курс на лечение, чрез свиване на тумора.

Джон Кели, старши вицепрезидент и директор на IBM Research, заяви:

"Това е добре известната игра да търсиш игла в купа сено, а точно тази купа сено е огромна. Watson може да направи за секунда, това което ще отнеме на хората години."


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент