eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Мобайл / Потребителски стоки / Новини
//Мобайл

Нов смартфон чип ще проектира качестсвени холограми още през 2015

Нов смартфон чип ще проектира качестсвени холограми още през 2015

Само си представете: смартфон, който проектира 3D холограма във въздуха. Ако можете да дочакате до края на следващата година, и ако можеш да повярваш обещанието дадено от добре финансираната компания Ostendo, то следващите слушалки биха могли да бъдат съвместими с тази новост. Благодарение на пробива направен от калифорнийския стартъп занимаващ се с дисплеи, проекторите с 5000ppi (точни на инч) с размера на Тик-Так сега са достатъчно мощни и дават възможност за контрол на цвета, осветеността и ъгълът на пречуване на светлината в милион пиксели. Един чип ще може да предоставя прилична картина, но с добавянето на още чипове изображенията ще стават по-детайлни и качествени. The Wall Street Journal тества бета версия на продукта използвайки 6 чипа, които проектират въртящи се във въздуха зелени зарове, показвайки колко плавно е движението независимо от ъгълът, от който се наблюдава.

Развитието на технологията е още в ранен стадии, поради което първият чип ще бъде ограничен до възпройзвеждане на 2D видео, а доставките ще започнат през лятото на 2015-та година. Чипът ще дава възможност за проектиране на близка повърхност с размер до 48 инча. Въпреки това основателят на Ostendo Хюсейн С. Ел-Хоръри твърди, че вторият чип, който ще може да проектира плаващи във въздуха 3D изображения, които ще наподобяват истински предмети ще започне да се поизвежда само няколко месеца след първият чип. Ако си мечтаете да виждате приятелите си върху холограма със Star Wars сюжет докато си чатите с тях, Ostendo ще се опита да превърне мечтите ви в реалност. Вече има няколко големи производители на мобилни телефони на борда, но следващата стъпка ще бъде компанията да се опита да направи пикселите по-малки за да увеличи резолюцията на холограмите. След това, ще се опитат да вградят своите чипове във всякакви подходящи устройства с 3D дисплей – телевизори, смарт часовници и дори холограмни маси.


Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент