eTimes Online Marketing News Logo

ТърсенеBG Site 2014

Свободни работни позиции


Регистрирайте се

Като регистриран потребител ще получиш: пълен достъп до информацията в сайта, възможност да пишеш коментари, абонамент за ежедневни и ежеседмични обновявания на новини и статии, абонамент за свободни работни места по зададен критерии


Мобайл / Потребителски стоки / Новини
//Мобайл

Японски оператор иска да “освободи” сим картата от телефонът ви

Японски оператор иска да “освободи” сим картата от телефонът ви
Японският оператор Докомо иска да “освободи” вашата сим карта от  мобилният ви телефон за да ви помогне да се справите по-лесно със всички мобилни устроийства, които използвате. Днес представиха проротип на устройството Portable SIM, което един ден ще може да се справи с тази задача.

От The Verge и Tech in Asia съобщиха, че устройството ще използва комбинация между Bloetooth  и NFC технология за да се свърже със смартфон, таблет или настолен компютър за да съхранява и прехрърля лични данни, пароли и друга информация, която е нужна за услуги като онлайн пазаруване и други.

Малкото устройство удостоверява самоличността ви си след като се свърже, това дава защита от злоупотреба – все пак идеята за концентриране на толкова лична информация в друго (към момента) устройство може възпрепятства разработването на цялата концепция.

Docomo работят по популяризирането на устройството, което искат да предложат “удобна услуга  и продукт на потребителите” посрдством различни платформи, включително Smart TVs, музикални плеъри, и мобилни приложения. Както винаги в Япония и този път не е ясно дали технологията ще стане достъпна извън страната или не.

Сподели:
Здравейте, Гост - Вход | Регистрация |
Абонирай се: Email абонамент RSS абонамент Facebook абонамент Twitter абонамент